Branko Baćović

SAVRŠENE ŽENE SU DOSADNE (+ zvuk)

In Satira on 15 januara, 2012 at 20:39

Hej! Šta to pričam? Pa svi težimo savršenstvu. Kako je onda tako nešto moguće? Kako je moguće da savršene grudi, savršene noge, savršene oči, uši, nos, narav, intelekt… itd mogu da budu dosadni? Zar nisu super!? Pa svi mi muškarci volimo sisate plavuše! Sisate plavuše koje nas slušaju, ispunjavaju svaku našu želju, dobre su u krevetu, ne traže mnogo, zapravo ne traže ništa, umeju da otvore pivo, umeju da masiraju, perfektno kuvaju, rađaju lepu decu koja nas vole i poštuju, pričaju samo kada ih nešto pitamo, ne puše, čiste su, ne smrde, dive nam se… jednom rečju – savršene su!

Mi preprosto obožavamo takve žene. Voleli bi da možemo da viknemo na ulici »lepoticeee!«, i da se 3.5 milijardi zavodnica okrene – sve lepe, plave i dugih nogu koje izgledaju »boli glava«. Isto bi voleli da ih imamo dve, tri, četiri… Ma najbolje 365 naših lepotica – za svaki dan po jednu.

Pa kako to može da bude dosadno? U stvari, pošto su sve iste, dovoljna je i jedna. Zbog toga što je savršena, uspeće sve da sredi po kući i pre nego što se završi film koga gledamo, tako da može posle da nas seksualno zadovolji, opere noge i donese pivo, i to hladno.

Milina. Znači, savršena žena nije dosadna i tačka! Savršena žena nije, ali savršen muškarac je dosadan! Pa ne možemo svi da budemo visoki, lepi i plavi! Na šta bi ličili!? Na Barbike! Pa hajde ljudi, budimo ozbiljni. To ne bi bilo normalno, izgledali bi kao da smo klonirani. Strašno! Pa jel možete da zamislite 3.5 milijarde istih muškaraca? Ma nema šanse. To bi bilo totalno dosadno!

Pa ne možemo svi da idemo kod pedikira, svi lepo da mirišemo, svi da budemo kao pudlice, da prestanemno da pijemo pivo, da ne idemo na utakmice, da odgovaramo »da draga«, da idemo u teretanu, na balet, da smo svi isto pametni, načitani, šarmantni, fini, puni manira, da nam je bonton način života, da svi pišemo pesme, sviramo ispod ženskih prozora, masiramo im tabane, tumačimo snove, ne pušimo, neizmerno volimo njihove majke, odnosno tašte i slično. Pa ne možemo svi da slušamo satima o ženskim tegobama, da raspravljamo o osećanjima, vodimo računa o cveću, pamtimo kada je kome rođendan, ko je koga naljutio, ostavio i izneverio, i da ne zaboravljamo godišnjice, da ne zaboravljamo kako se zove nečije dete, i kada se koja ženina prijateljica udala ili bila kod frizera. Aman! To bi bilo dosadno! To bi bilo kao da smo roboti!

Pa ne možemo da dreknemo na ulici »junačeee!«, i da se svi muškarci na svetu okrenu! Pa ne mogu da budu svi savršeni i tačka. Mislim, JA jesam savršen, ali ne mogu svi da budu savršeni ljubavnici, da su duhoviti i emotivni kao JA. Prosto rečeno, ne mogu. Zašto? Zato, što kada JA svoju plavušu pitam »kakav sam bio u krevetu?«, ne želim odgovor tipa »dragi bio si kao Janko, Marko, Ivan, Milan, Petar, Đoka, Mile, Laza… itd« Ne želim posle takvog odgovora da je gledam popreko a ona da nastavi: »pa dušo, nemoj da se ljutiš, ali svi ste vi isto savršeni! Isto su vam dugački, isto ste pametni, isto spretni i snažni«… Ne želim takav odgovor i tačka! Zašto? Kako zašto!? Pa nisam ja kao Janko, Marko i tamo neki! Ja sam JA! Jedinstven u svojoj savršenosti, raritet u svojoj lepoti, pameti, snazi i duhovitosti! Nisam JA tamo negde neki! JA sam ovde! JA sam savršeno najbolji!

Znači, ja ipak mislim da je savršen čovek u stvari onaj koji je nesavršen. Savršenstvo je dosadno, inače ne bi gledali filmove koji se kupaju u krvi, zločinu, seksu, nasilju, smrti, beznađu, strahu, ne bi dizali tiraže časopisima čitajući o ubistvima, silovanjima, tučama i gladi. Što više mrtvih ostavi iza sebe, to je neko veći heroj, to je veći vojskovođa, to je veći čovek – nesavršeno-savršen. Naravno, na kraju uvek pobedi dobro. Ali pobedi. U savrešeno-savršenom svetu dobro ne bi trebalo da pobeđuje pošto ne bi imalo šta da pobeđuje. Dobro bi jednostavno bilo svuda oko nas. Ali džaba. Dobro je dosadno! Dobro je neinteresantno! Dobro je nezanimljivo i neuzbudljivo. Dobro jednostavno nije cool! To je bljak, to je za žene, to je za decu. Pa nije čak nije ni za decu. Mačak Tom je, kada sam bio mali, premlatio onog jadnog miša najmanje trista puta, zla veštica je htela da ubije »moju« princezu mnogo puta, partizani su ubijali naciste, kauboji indijance, hrišćani nehrišćanje, nehrišćani hrišćane… itd. Žene su volele, a vole još uvek, da gledaju beskonačne serije sa beskonačnim intrigama, zakulisanim malverzacijama, maratonskim prevarama i lažima, u kojima sujeta vrca iza svakog dijaloga, u kojima su nadmoć, ponižavanje, busanje u grudi i arogancija stalan surogat. Osim toga, koliko smo puta čuli rečenice: »on je papučić«, »on ne zna da udari rukom u sto«, »on se ne bi potukao zbog mene«, »ona je opajdara, ali je volim pošto ume da zajebe muškarce«, »ona je kurva, pogledaj je samo kako se obukla«.

Mi ne volimo mir, red, rad, čistoću. Mi samo pričamo da ih volimo, a u stvari ih iskonski mrzimo. Zašto? Zato što su dosadni. Mi volimo da živimo na ivici, na rubu. Da živimo između života i smrti. Ali ko će da mi kaže gde je granica? »Moje dete nije tuklo tog malog, ono ga je samo erejzalo; moja mala nije da ne voli onu malu, ona nju samo nelajka«. Kao da smo u nekoj igrici ili na filmu. Kao da smo gladijatori ili gledaoci u najvećoj areni.

Savršen muškarac je dosadan, savršen život je dosadan, ali kada se nama nesavršenstvo dogodi, onda nam je đavo kriv, onda nam je on, ona, ono, društvo… itd krivo. Ispada da jedino nije dosadna savršena žena, pa i ona je dosadna, ma kakvi dosadna, i ona je kučka, sponzoruša, kurvetina, koju JA poštenjačina ne razumem, kada je sa onim skotom, onim majmunom i idiotom. Sigurno će da mu rodi male skotove.

Znači nije sve savršeno, iako bi voleli da jeste. Ali sa druge strane, da je sve savršeno, protiv koga bi se onda JA borio, protiv koga bi koristo svoj mač jašući na belom konju. Kojim vitezovima bi se divile žene ako ne bi bilo nepravde na ovom svetu? Da je sve normalno i savršeno. Kome!? Kako bi JA bio faca ukoliko su svi face? Ufff! Poludeću od toliko kontradiktornosti.

Bože, spasi me nesavršenstva i odvedi me u savršen svet! Ali me vrati opet dole, molim te, ako mi gore bude dosadno!

Tekst: Branko Baćović
Crtež: Danijel Trstenjak 

 1. Savršenstvo je relativno koliko i nesavršenstvo, zato predlažem da živimo negdje izmđu, pa kud puklo, da puklo.Da si mi živ i zdrav u svim postojanjima, pa bila ona makar i negdje između…….!

 2. Hej, čoveče, šta te spopalo savršenstvo? Ma, nisi savršen, niti postoji savršenstvo, garantovano. Uvek postoji ono „ali“, znači, noge, sise, dupe, sex, kuvanje, ali…, ti si joj 23., što ti nikako ne ide u glavu, tako da, eto, nema savršenstva. Sličan primer mogu da ti pronadjem i kod vas, muškaraca: odličan muž, brine o svojoj plavuši, pravi lepu decu, sex kod kuće redovan, donosi dobru lovu…, ali, švalerčina, što naravno ne zna njegova plavuša kod kuće, ali, saznaće, kad, tad. I, zašto mu je to trebalo kada ima savršenu kod kuće. Zato što, ona IPAK nije savršena!

 3. Hehe…dobro ti je ovo „savrsenstvo“ Branko,
  ja prosto nemam tu zelju 🙂
  Ako slucajno i postoji to savrsenstvo verujem
  da je bas jako dosadno 🙂

 4. U bre Branko al smo postali i multimedijalni 🙂 hehe
  sta da ti kazem nego ekstra si ti ovo sklepao, vidi se da si na svom terenu gde dajes svoj maksimum…:)

  Ja imam izreku koju koristim : Zudimo za savrsenstvom ali se u nesavrsentsvo zaljubljujemo, jer smo mi nesavrseni i svi na kraju najvise volimo sebe, tako da cemo i nesavrseniju vise voleti nego onu koja je savrsena jer znamo da mi nismo savrseni i tu ne pripadamo.

 5. Ne secam se vise kada sam prestala da verujem i tezim savrsenstvu, ali znam da je dosta vode od tada proteklo… 😀 Neka nam bude lepo, sto vise da uzivamo i budemo zadovoljni i to ce nam biti skoro, pa savrseno :D. Ne nekom drugom nego bas nama, a sta ce nam vise od toga 😀 ?

 6. A inace, kada bi ste imali za svaki dan po jednu prsatu plavusu na raspolaganju, mislim da vecina vas ne bi izdrzala tih godinu dana :lol.. Nesudjene izabranice (i mi koje nismo bas toliko prsate, a jos manje plave) verovatno bi smo vam vrlo brzo dosle prvo na sa’ranu, posle na cetr’es’ dana, pa na sest meseci i …. tako to… 😦 Bolje da imate manje tih za kojima ceznete da bi smo sve mi (crne, crvene, oblajhane..) imale za kim da se okrenemo i zviznemo, a … malo da nesto i stipnemo, pipnemo :D. Na ovom svetu i dok smo jos u snazi 😉 :lol:.

  • Slažem se… 😉

   Evo… tu smo… zviždite! 😉

   A za 40 dana… evo vica…

   Imala snajka iz provincije ljubavnika u gradu, ali nije znala kako da se izvuče iz kuće da se vidi s njim. Ljubavnik joj reče da izmisli da ide na sahranu rođaku. Tako ona i uradi, ali muž predloži da pođe i svekrva s njom. Pozove ona ljubavnika i kaže mu da će i svekrva poći s njom na sahranu i upita šta da radi.

   – Pa povedi je. Naći ćemo nekog i za nju, biće i ona zadovoljna – objasni ljubavnik.

   Tako i bi.
   Krenu one nazad.
   Dok su se vraćale kući, pita snajka u vozu:

   – Mama, šta ćemo da kažemo kad dođemo kući?
   – Ti, snajka, kaži šta god hoćeš, a ja na 40 dana moram da idem!

 7. Slažem se sa tobom, savršenstvo je u svakoj našoj individualnoj nesavršenosti. Mi smo to što smo baš zbog tih odstupanja od idealnih šablona. Živela nesavršenost 🙂

 8. Glasam za savrsenstvo -nesavrsenosti )))))))))))))))

 9. Savrsenstvo? Se to maza na hleb? :mrgreen:
  Nema toga..samo teznja.

 10. E baš sam savršena. 😀 Crnka doduše. 😛

 11. Neko na Ivici, a neko na Marici 🙂 🙂 🙂

  Nego, što ti nas, pošten svet ovde zamajavaš tom teorijom da nismo savršeni, kad jedino savršeni jesmo, a sve drugo je pod znakom pitanja? 🙂 🙂 🙂

  Oduševljan sam audio-snimkom. Naj-volim da slušam, to daje dodatne dimenzije tekstu :-).

 12. Ex… Haha…

  tako nekako 🙂

  Hvala 🙂

 13. Hvala…

  Kad ja dunem i vatru sunem… haha

 14. hehehehe, ODLICNO! kako smo mi smesni male marionete sopstvene tastine!

 15. Eeeeeee hvala… dada taština koja umnogome pokreće ovaj naš mali svet… i čini ga ovakvim kakav jeste…

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: