Branko Baćović

ZRELA SAM ZA UDAJU!

In Satira on 18 septembra, 2011 at 18:18


Jebeš venčanje! Jedan evro da uđeš i petsto da izađeš iz kola. I to na sat! Advokat, pa sud, pa zezanje oko alimentacije, pa deca plaču… Ma svašta! Nego, lepo se napiše predbračni ugovor, pa se definiše: kada, šta i gde. Ja mu ga p… utorkom i četvrtkom, on mene j… ponedeljkom i petkom! Od – do. Pa upišeš sate i minute. Sve napišeš. Kada me vodi na večeru, kada u bioskop, kada ja njega masiram, kada on mene… Svaku drugu sredu on čuva decu, ja idem sa drugaricama. Onda ja čuvam decu, on ide da loče sa svojim zgubidanima*.

*
Ako nešto ne štima u ugovoru, lepo napraviš aneks i u njemu dodaš šta fali. On ne sme da me vara sa mojim prijateljicama. Mislim ne sme ni sa neprijateljicama, ali posebno ne sme sa prijateljicama. Ako su mi prave i neće, ali za svaki slučaj ako nisu. Znači, ne sme da me vara, a zauzvrat mu dozvolim da me j… u d… jednom godišnje. Onda, ako nešto ne uradi iz ugovora, pozoveš policiju. Dođe policajac, stane pored njega i drekne: – J… junače! Danas je subota, još juče si morao to da radiš. Vrti pendrekom i pokazuje na ugovor. Šta će, ovaj moj, mora da j… hteo ne hteo.

Na kraju godine, ako ne ispuni bonus, automatski mogu da se razvedem. Ne ispunjava bračne, odnosno ugovorom utanačene, dužnosti i – šlus, kraj, finito! Ili da plati zbog pretrpljenog duševnog bola i tuge. A ne kao sada, niti maršira u stavu mirno niti plaća! Pa ne može to tako. Nismo na odmoru. Tamo, eventualno, može malo da se odmara, ali tokom godine, ni-ka-ko! A on još viče na mene! Aaaa, pa neće moći. Tri puta digne glas, četvrti put leti iz kuće prvim čarterom u zmajevo gnezdo, pardon, u majčino gnezo. A ako me, kojim slučajem udari: prvo globa, zatim leti iz kuće i mora doživotno da plaća alimentaciju za mene, za decu i za babu!

Svekrva dolazi na ručak jednom (1x) mesečno i to mora prethodno da se najavi e-mailom, koga ja overim ili ne. Ako ne zna da koristi računar, ide na kurs o trošku maminog sinčića. Za vreme ručka (ona) ne sme da zanoveta, zvoca, drami i teatrališe. Može da dođe i dva puta (2x) mesečno pod uslovom da čuva unučiće tri puta (3x) mesečno. Ukoliko joj se nešto ne sviđa, može da napiše u e-mail-u ili da odmah vodi svoje “pile”, pa neka mu onda ona kuva, pere, pegla i masira tabane.

Ja peglam jednom (1x) mesečno, a on ako hoće više puta neka kupi robota o svom trošku. Fudbal, kladionica i pornići – mogu – u januaru, februaru i martu svake godine. Pa nismo u zatvoru, jel tako? Ugovorom nije dopušteno da gaji stomak po kući. Prdenje, hrčanje, podrigivanje… nisu dopušteni ni u kući a ni na javnim mestima. Pre seksa mora da se okupa a posle mora suvislo da priča bar 35 minuta, da odgovara na pitanja i da razmišlja konstruktivno.

Jednom mesečno buket od najmanje 12 nečega. Karanfili ne dolaze u obzir. Jednom u tri meseca, cveće u saksiji i to umotano u ukrasni papir sa sve posvetom. Posveta na cveću kao i na svim poklonima za rođendan, Osmi mart, godišnjicu braka… itd mora biti svojeručno napisana i smišljena a ne prepisana iz lančanih SMS-ova ili e-mail-ova. Mora bar jednom godišnje da mi kupi šminku i jednom nedeljno da mi kaže da me voli.

Ako, kojim slučajem, zaboravi rođendan, godišnjicu braka, godišnjicu potpisivanja predbračnog ugovora, godišnjicu kada smo se upoznali, kada smo se prvi put poljubili, prvi put spavali, rođendan deteta ili dece i naravno babe, ako zaboravi “našu” pesmu, film… itd. Za svaku pojedinačnu stvar – globa. Ako ima sekretaricu – nju biram ja. Ako me ne vodi na poslovna putovanja mora da ugradi ispod kože GPS (ako treba i u dupe) i da ga poveže sa velikim ekranom u dnevnoj sobi, 24h na dan. Pa neka ide gde god hoće, široko mu polje.

Ako se ne izbori za prostitutku (1x mesečno), njegova stvar, ja to neću ni da pominjem. Zimovanje i letovanje isto stoje u ugovoru. Ako ne vodi svoju porodicu, onda za kaznu vodi babu u banju. Kada sretne moje društvo na ulici dužan je da kaže: dobro jutro, dobar dan ili dobro veče. Tokom konverzacije, sa njima, ne sme da se beči i glumi budalu. Obavezno mora da se utanači jedna zajednička familijarna aktivnost, koja se obavlja minimum 2x mesečno, bilo tenis, bilo plivanje, tablići i slično. Ako se pokaže da dobro, ma šta dobro, ako se pokaže da odlično, ispunjava i obavlja ugovorom predviđene bračne dužnosti, može sledećeg jutra eventualno, da dobije kafu bez soli i ricinisovog ulja. Nema razbacivanja čarapa. Svaka čarapa 500 evra, a ako smrdi 1000 evra. Pišanje u stavu mirno zabranjeno ugovorom. Posle svake nužde, bilo male bilo velike, obavezno pranje klozetske šolje, spuštanje daske i zatvaranje vrata za sobom – i to tiho.

Nema bežanja od problema i ustajanje od stola bez koncenzusa**. Ako izađe iz stana, u svom besu i nesposobnosti da se suoči sa problemom, menjam bravu. Jedanput mesečno mora, sa zanimanjem, interesovanjem i suznim očima, da sluša o mojim problemima sa drugaricama i o mojim problemima na poslu, uz obavezno postavljanje relevantnih pitanja.

Jednom nedeljno zaseda kućni savet u vezi sa kućom, decom i tekućim aktivnostima. Kašnjenje ili nedolazak se kažnjavaju od 100 do 1000 evra. U slučaju Slave (posebno njegove), on učestvuje u pripremi, služenju, zabavljanju gostiju i dvorenju. Mora da se smeje, ne sme da lupa šakom o sto, niti u grudi junačke. Po dogovoru ili pere sudove, rasprema sto i postavlja ili priprema slavski ručak.

Nema “umiranja” pri povišenoj temperaturi od 37,7 C! Nema kukanja, zapomaganja i zvanja majke u pomoć. Obavezno  odvođenje dece u luna park, izlete, ZOO-vrtove, najmanje 4x godišnje. Odvođenje i dovođenje dece iz škole ili bilo kakvih vanškolskih aktivnosti: fifti-fifti. Samostalna poseta saunama i kvarcovanje samo uz lekarsko odobrenje. Održavanje lične higijene, poseta zubaru, ortopedu, veterinaru – minimum 1x godišnje.

Ugovor se potpisuje kod notara uz dva svedoka u treznom stanju uz obavezan potpis obe majke, da bi se isključio svaki izgovor tipa – “nisam znala”.

Ko želi sa mnom da potpiše predbračni ugovor, može da mi piše (u dve kopije) na sledeći e-mail: akonepostujesugovor@imasvepospiskudati.jeb

U očekivanju ponuda,
srdačno vaša

Najmilija.


*Zgubidani = oni koji u neradu gube dane = neradnici
**Koncenzus = dogovor

Tekst: Branko Baćović
Crtež: Danijel Trstenjak 

 1. Ovaj predbracni ugovor treba dobro razmotriti, dakle, moram jos jednom da procitam, pa jos jednom da se uverim da sam sve beleske dobro memorisala i da sve to lepo bacim na papir pa lagano krenem s reci na dela…
  Nisam skoro procitala nesto ovako inspirativno…
  Hvala 🙂

 2. 🙂
  Ne moraš se udavati.
  Možeš se odmah razvesti.

 3. Branko slatko se nasmejah… 😀 😀 😀 .Ako, neka vide buduće udavače šta je danas u trendu.Glasam za deo gde ako nema letovanja ili zimovanja-za kaznu onda babu u banju :D.
  Ipak budimo realni,ti predbračni ugovori imaju samo jednu namenu,da zaštite bogatstvo bogataša u slučaju razvoda,kako advokati već to vole da kažu-bračna tekovina.

  • Pa možda si u pravu… ali bredbračni ugovor može da bude i to da nešto definišeš u glavi.
   Dakle ako vidiš da je on/ona takav blento i pre i da se ne slaže sa idejom kako treba živeti zajednički život… batali ga/nju… Haha Lakše reći nego uraditi 🙂

 4. Ček, ček, a gde je svakodnevno masiranje vrata i ramena u trajanju od bar po pola sata, pa jutarnje kuvanje kafe, odlazak u prodavnicu, te jednom mesečno u pozorište …… ihaj ima toga još 🙂

 5. A beneficirani staž,i to je posao ….
  🙂

 6. Ovo je bilo za razbibrigu. Još se smejem. Ništa bez predbračnog ugovora, Ha, ha.
  U aneks bih unela: 1 peglam ja, 1 pegla on ili idemo zgužvani da se na vreme privikavamo na starost.

 7. Auuuuuu ovo bre tipicno devicanski! 🙂
  Skoro sam pisala da se kod devica moze ocekivati predbracni ugovor i evo kod device procitah to 😀

  • Pa da, da ne bude posle nisam znao, pa nismo se tako dogovorili, pa ja sam drugačije mislio/la itd itd. Nego lepo crno na belo pa uramiš i okačiš na vidno mesto, pored zastave i himne! 🙂

 8. Opet jedna od tema koje su ti legle ko guza na noshu 🙂

 9. E baš sam se zeznula, kud se pre ne setih ovoga… sad mi je kasno. 😀

 10. He,he, ovo je idealan brak 🙂

 11. Posle onog jednog braka, reših da ništa više ne potpisujem i šlus!!!
  A ono nisam trebala. I, da, obavezan predbračni ugovor, što ja, jel, nisam odradila. Kad si u ljubavi sa nekim, ne misliš na loš završetak, ali, bude loš, i to jaaaaako!
  Slatko se nasmejah i kad bolje razmislim, odličan ugovor! 🙂

 12. i bre Branko, skoro sam pala sa stolice od smeha, a i pozvala bolju polovinu da procita duznosti i obaveze….. sto Char rece – di nisam ranije za ovo znala pa da se obezbedim…..
  🙂

 13. Haha…
  e, izvini za mogući pad…
  nadam se da imaš tepih na podu 😉
  Pa nikada nije kasno… 😉 možda može za unazad 😉

 14. He he he ovo je super! Od sad samo po ovim principima pa ce on da vidi

 15. Dobrodošla.
  Uvek je super kada su ljudi definisani i znaju šta hoće.
  Onda se samo ide po prioritetima 🙂
  Korak po korak 🙂

 16. U potpunosti se slažem sa doživotnim izdržavenjem mene i babe 🙂
  Onaj deo sa svekrvom… da bi se izbegle moguće nesuglasice, najbolje je da ne dolazi nikada na ručak, može je sin voditi na ručak u restoran 🙂

 17. Tako i treba. Ako tvoja drugarica ima kakvo podpitanje može slobodno da piše Najmilijoj na gorepomenuti mail, pa će joj Najmilija, sve što joj nije jasno, lepo i potanko pojasniti. 🙂

 18. Eh, gde je meni pamet bila …. 🙂

 19. 🙂 🙂

  Odlicno. Sve spremno. Jos samo da se udas. 🙂

 20. Ovaj blog postaje opasan po muški rod 😯

 21. Hahaha, ma možda već postah ali nisam stigla da primetim :-). Il´ nisam umela da definišem 🙂 🙂 🙂

 22. Branko,
  Izgleda da je ova priča stvarno svima legla, kako Ti kažeš – Ko tata na mamu.
  A pošto sam ja i svekrva, nemam ništa ni protiv Neninog predloga.
  „… da bi se izbegle moguće nesuglasice, najbolje je da ne dolazi nikada na ručak, može je sin voditi na ručak u restoran “
  🙂
  Ne zato što ne volim snaju, niti zato što ne znam da kuvam,već zato što ne voleeem da kuvam, a kuvati se mora – pa i ja, kao i svi, uživam kada me drugi služe.

 23. Haha, pa izgleda… i snajama i svekrvama i…
  Pa da, onda je najbolje rešenje da se svi premestimo u Muški raj, koji bi u tom slučaju postao zajednički (to još ne znam da li bi se svakome svidelo) i uživamo!

 24. Vrlo duhovito, originalno itd., itb. (i tako bliže).
  Sve sami pohvalni komentari (jeste, tako je, i ja ću tako)…
  I nastaviše sa svojim (uobičajenim) vezama i brakovima ili čeznuše za njima ako ih nemaju.

 25. Ja sam tu bolest preležala, bez ugovora… 😕 Trebalo bi da sam stekla doživotni imunitet… 😀 😆

 26. Haha… dobra fora…
  Znači, totalka si imuna… cool…
  Onda nema bojazni za tebe 😉

 27. Stvarno da se čovek dooobro nasmeje, a mail adresa ti je prva liga!

 28. E, drago mi je… 🙂
  Pa to je zbog toga da se lako pamti 😉

 29. Pa zato su sada smislili da uvedu pojam „bracna proba“ i da brak ima neki probni rok, pa tek onda postaje vazeci ))))))

 30. Pa ima smisla. Ako možeš da probaš auto, pa veš mašinu itd itd…
  Ili čak… neke artikle možeš da vratiš u roku u roku 30 dana ako ti se ne sviđaju,
  pa što ne bi za tako ozbiljnu stvar kao što je brak uveli „bračnu probu“ 😉

 31. Tekst je fenomenalan, odlicno pises :D. Slatko sam se nasmejala :D.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: